ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ναύπλιο 22/12/2022

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του  Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, στις 08-12-2022, έγινε συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στην έδρα της Π.Ε. Αργολίδας με σκοπό να μας γίνει ενημέρωση σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα συμπληρώσει στεγαστικά το σχολείο στην  Προσύμνη.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ,  καταρχήν, μας επιβεβαίωσε ότι την αρμοδιότητα και την πλήρη ευθύνη για το σύνολο της διαδικασίας της ανέγερσης του κτιρίου  την  έχει πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ έχει υπογραφεί και σχετική Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Μας ενημέρωσε επίσης, ότι έχουν ήδη ληφθεί σχετικές αποφάσεις, διαδικαστικού χαρακτήρα, από την Οικονομική Επιτροπή και το Ταμείο  της Περιφέρειας και εκκρεμεί ο έλεγχος και επικύρωσή τους από το αρμόδια ελεγκτικό όργανο στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τις μελέτες του έργου, οι οποίες προφανώς θα απαιτούν επικαιροποιήσεις ή και βελτιώσεις, μας ενημέρωσε ότι έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια ένα χρηματικό ποσό.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αφού εκφράσαμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον προβληματισμό μας για την ακύρωση της κατασκευής του κτιρίου που ήδη είχε ανατεθεί σε, του ζητήσαμε τα εξής:

  • Σε εύλογο χρόνο, και σε κάθε περίπτωση μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2023, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, δηλαδή τις αρμόδιες Τεχνικές και Οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας,  να συνταχθεί Υπόμνημα το οποίο θα περιγράφει αναλυτικά το σύνολο των αναγκαίων διαδικασιών και ενεργειών  που απαιτούνται  να γίνουν από κάθε όργανο ή φορέα που εμπλέκεται στη όλη διαδικασία, μέχρι δηλαδή και την δημοπράτηση του έργου προς κατασκευή.
  • Με βάση αυτό το Υπόμνημα να γίνει κοινή σύσκεψη, περί τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, με την συμμετοχή  όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιακών Παραγόντων και να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της παραπάνω διαδικασίας.

Παράλληλα, εκφράσαμε  στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη θέση ότι με δεδομένη την προηγούμενη απένταξη του έργου, με ευθύνη της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης,  πρέπει να αναζητηθεί η συντομότερη οδός υλοποίησής του, και η επιλογή του τρόπου χρηματοδότησής του να μην αποτελέσει λόγω ή πρόσχημα άλλης καθυστέρησης.

Τέλος, μεταφέραμε στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη αίτημα, για την άμεση επίλυση κτιριολογικών προβλημάτων του σχολείου, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με χρήση προκατασκευασμένων οικίσκων. Στο θέμα αυτό επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει. Αντίθετα, με δική του πρωτοβουλία, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες των υπηρεσιών σε σχέση με την αντιμετώπιση των θεμάτων για την μεταφορά των μαθητών και των σχετικών αναθέσεων.

Το Δ.Σ. Του Συλ. Γονέων-Κηδεμόνων

  Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

About sgkmsa2009

ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ...
This entry was posted in Αρχείο, Ανακοινώσεις, Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε